Meer over NIVO

NIVO verenigt fabrikanten en importeurs op het gebied van orthopedische hulpmiddelen


Onze leden

Onze leden hebben één ding gemeen; mensen met mobiliteitsklachten of -beperkingen zo vrij en pijnloos mogelijk laten bewegen. Samen met hun klanten leveren ze hoogwaardige industrieel geproduceerde technologische oplossingen om mensen met een functiebeperking of fysieke klachten te helpen. Denk hierbij aan prothesen voor mensen die een ledemaat missen. Maar ook aan orthesen die er voor zorgen dat fysieke functieproblemen worden geminimaliseerd of zelfs opgelost. Met behulp van hun technologieën worden dagelijks wereldwijd vele mensen geholpen om meer, beter en vrijer te bewegen.

De productiemethoden

Industriële productiemethoden zijn efficiënt en reproduceerbaar. Met hoogwaardige materialen, geavanceerde productiemethoden, kwaliteitscontrolesystemen en een vaak globale dekking van producten dragen onze leden zorg voor kosteneffectieve oplossingen. Daarnaast dragen zij hun steentje bij aan de vergroting van kennis door middel van onderzoek. Vele onderzoeken hebben inmiddels geleid tot innovatieve oplossingen waarmee mensen nog beter kunnen worden geholpen.

Welkom bij NIVO

 • Maatwerk

  Veelal worden hun industrieel vervaardigde producten door orthopedisch instrumentmakerijen verwerkt tot maatwerk oplossingen voor de individuele patiënt. Onze leden bestaan uit Nederlandse afdelingen van internationale bedrijven en uit Nederlandse bedrijven, variërend van groot tot middelgroot. We zijn trots dat we samen met onze leden de markt voor industrieel vervaardigde orthesen en prothesen in Nederland mogen vertegenwoordigen.
 • Centraal aanspreekpunt

  De doelstelling bij de oprichting was om NIVO tot het centrale aanspreekpunt te laten van leveranciers van orthopedische hulpmiddelen. Zaken die onze klanten in de breedte aangaan kunnen bij NIVO worden neergelegd.
 • Onafhankelijkheid

  In de loop der jaren heeft NIVO zich tot dat ene aanspreekpunt ontwikkeld. Van groot belang is hierbij dat de voorzitter geen enkele zakelijke binding heeft met de orthopedietechniek, maar wel deskundig is. De ketenpartners ervaren dit als een onafhankelijk standpunt en maken daar graag gebruik van. De leden van NIVO vertegenwoordigen ongeveer 90% van de markt in Nederland.
 • Overleg met stakeholders

  Met regelmaat voeren we het gesprek met onze partners in het veld. Denk daarbij aan overheidsinstanties zoals het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport of het Ministerie van Financiën. Maar ook met de ortopedisch instrumentmakerijen en stichtingen en brancheverenigingen die hen representeren.

Vrij bewegen is geen vanzelfsprekendheid. Dat we ons best doen om het voor iedereen mogelijk te maken wel.


MARTIJN HESSELS

Bestuur

Het huidige bestuur van NIVO bestaat uit een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en 2 algemene leden.
Met een gevarieerd bestuur streven wij naar participatie waardoor een uitbreiding aan mogelijkheden ontstaat.

Voorzitter en secretaris

M. Hessels

Penningmeester

H. Jörning

Algemeen bestuurslid

T. Bavius

Bestuurslid

N. van Leerdam